News alert 210.000 de persoane vaccinate la Cluj. Listele de așteptare, reduse la jumătate

210.000 de persoane vaccinate la Cluj. Listele de așteptare, reduse la jumătate

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost vaccinate anti-COVID peste 3.200 de persoane.

În cursul zilei de luni, la Cluj au fost vaccinate împotriva COVID 3.295 de persoane, dintre care 333 cadre medicale, 1.792 persoane care se încadrează în etapa a doua și 1.170 de persoane eligibile pentru vaccinare în etapa a treia. În urma administrării celor peste 3.000 de vaccinuri, au fost semnalate 2 recții adverse, astfel că, de la începutul campaniei de vaccinare, la Cluj au fost raportate 301 reacții adverse în urma administrării a aproape 210.000 de vaccinuri. Dintre cele 209.575 de persoane vaccinate până luni seara la Cluj, 52.759 sunt din rândul cadrelor medicale, 126.332 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa a doua și 30.484 în etapa a treia.

Listele de așteptare din Cluj, la jumătate

Dacă în urmă cu o săptămână numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare era în jur de 60.000, la Cluj, acum acesta a coborât sub 30.000. Explicația constă în faptul că au sosit noi doze de vaccin în județ și că s-au deschis noi fluxuri de vaccinare, ceea ce a dus la o accelerare a procesului de imunizare. Mai mult, ritmul vaccinărilor în județ va crește, având în vedere că marți, 20 aprilie, în județul Cluj au devenit operaționale încă 12 din centrele cu liste de așteptare pe platforma de programări. În aceste centre se va administra vaccinul Pfizer/BioNTech la o capacitate crescută de vaccinări pe zi.

210.000 de persoane vaccinate la Cluj. Listele de așteptare, reduse la jumătate

Clujul, în topul zonelor cu peste 20% rată de vaccinare

Județul Cluj se află printre cele cinci județe din țară care au peste 20% rată de vaccinare împotriva coronavirusului.

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a spus luni la Digi 24 că a crescut interesul pentru vaccinare și că din datele recente reiese că mai puţin de 10% din populaţie are "o ezitare semnificativă pentru vaccinare".

"Pe datele pe care le avem, sub 10% din populaţie - ceea ce se şi ştia - are o ezitare semnificativă pentru vaccinare, însă ce este important, este şi accesibilitatea imediată. Mare parte din oameni practic s-ar vaccina dacă ar putea să acceseze imediat, eventual fără o chestiune suplimentară, un efort suplimentar, fie şi de timp. (...) A crescut interesul de la începutul campaniei de vaccinare. Pe datele pe care le avem a crescut dorinţa (de vaccinare - n.r.)", a spus secretarul de stat Andrei Baciu.

Acesta a precizat și că în Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş, rata de vaccinare este peste 20%.

"Pot să vă dau de exemplu top cinci judeţe care au peste 20% rată de vaccinare: Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş. (...) Noi oferim acces mai crescut la vaccinuri pentru localităţile care au o incidenţă mai ridicată, tocmai pentru a veni şi cu acest instrument al vaccinării în sprijinul autorităţilor locale", a precizat secretarul de stat. 

Comenteaza