30 de milioane de oameni ar putea muri în mai puţin de un an, avertizează Bill Gates

30 de milioane de oameni ar putea muri în mai puţin de un an, avertizează Bill Gates
Co-fondatorul Microsoft e de părere că o pandemie e una din cele trei ameninţări importante cu care specia umană se confruntă şi, dacă nu suntem pregătiţi pentru ea, zeci de milioane de oameni ar putea muri în doar câteva luni.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Bill Gates a declarat la Conferinţa pentru Securitate de la Munich că suntem ameninţaţi de o pandemie apocaliptică, asemănătoare cu epidemia de gripă din 1918, când aproximativ 50 de milioane de oameni au murit. O astfel de criză ar putea să izbucnească în următori 10-15 ani. În cazul declanşării unei astfel de pandemii, dacă nu suntem pregătiţi pentru ea, 30 de milioane de oameni ar putea muri în mai puţin de un an, declară filantropisitul Bill Gates, relatează Mediafax.

El a vorbit şi despre ameninţările bioterorismului, afirmând că este foarte posibil ca un inginer genetic să folosească computere pentru a crea un patogen sintetic, transmisibil pe calea aerului şi care ar putea să afecteze o parte importantă din populaţie foarte repede, scriu jurnaliştii de la Huffington Post.

„Următoarea epidemie ar putea izbucni pe un ecran al unui computer, fiind făcut de un terorist cu scopul de a crea o versiune sintetică a virusului varicelei sau o tulpina extra-contagioasă şi mortală de gripă", a declarat miliardarul.

„Fie că se va întâmpla în mod natural sau artificial epidemiologii spun că un patogen rapid transmisibil pe calea aerului ar putea omorî mai mult de 30 de milioane de oameni în mai puţin de un an".

Bill Gates luptă pentru a îmbunătăţii sănătatea globală de mai bine de 20 de ani. Alături de o pandemie, Gates este îngrijorat de un război nuclear şi de schimbarea climatică. Totuşi el consideră că dacă am începe să ne pregătim acum pentru posibilitatea unei epidemii am putea să fim în siguranţă.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza