40% dintre persoanele care s-au vaccinat anti-COVID în ultima lună au sub 40 de ani

40% dintre persoanele care s-au vaccinat anti-COVID în ultima lună au sub 40 de ani

Peste 1,4 milioane de persoane noi s-au prezentat la vaccinare în perioada 4 - 31 octombrie.

"În ultimele 4 săptămâni am avut o creştere progresivă a adresabilităţii persoanelor la centrele de vaccinare. Practic, din 4 octombrie până pe 31 octombrie au fost peste 1,4 milioane de persoane vaccinate (...), persoane noi care s-au prezentat la vaccinare. În ultima săptămână au fost peste 575.000 de persoane vaccinate, număr de persoane noi, faţă de săptămâna precedentă, când au fost circa 450.000 de persoane", a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, marți, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește grupele de vârstă, Gheorghiță a afirmat că aproximativ 40% dintre cei vaccinaţi în ultima lună sunt persoane cu vârsta sub 40 de ani.

"Aproximativ 38% sunt persoane din grupa de vârstă 40-59 de ani şi restul de 22% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Practic, aproape 70% din persoanele vaccinate în ultima lună sunt persoane active, cu vârstă sub 60 de ani. Ceea ce este foarte bine din punctul de vedere al riscului de transmitere şi de răspândire a infecţiei, însă, uitându-mă la grupa de vârstă peste 60 de ani, acest procent este relativ scăzut, ţinând cont de faptul că vârsta avansată reprezintă un factor de risc important pentru evoluţia nefavorabilă cu SARS-CoV-2", a explicat medicul. 

Până luni seara, în România au fost vaccinate cel puțin cu prima doză 7.053.833 de persoane.

Comenteaza