5 sfaturi care să te scape rapid de durerile de spate

5 sfaturi care să te scape rapid de durerile de spate

Zile lungi la birou? Durerile de spate devin insuportabile. Iată 5 sfaturi care te ajută să îţi alini suferinţa.

Miscarea

Contrar ideii ca daca te doare spatele trebuie sa zaci in pat, un studiu facut de Universitatea din Texasa aratat ca pacientii care au facut miscare si-au revenit mult mai repede decat cei care nu s-au miscat din pat. Asadar, dupa o zi – doua de stat la orizontala, incepe sa faci exercitii cardio usoare. Ia in calcul plimbatul, mersul pe bicicleta medicala sau inotul. Exercitiile cardio maresc fluxul sanguin din zona dureroasa siajuta astfel la vindecare. Incepe usurel si treptat – treptat, incearca sa revii la programul tau normal. Ai grija sa te opresti cand simti ca incepe iar sa doara spatele sau se acutizeaza durerea.

O noua pozitie de dormit

N-ar trebui sa dormi pe burta sau inins pe spate daca ai probleme cu spatele. Cea mai buna pozitie este cunoscuta sub numele de “S-ul lenes” si e cam asa: te intinzi pe spate, cu capul pe ceafa pe perna, astfel incat spatele sa fie relativ drept pe pat, apoi ridici genunchii si pui sub ei o perna mare. Daca tii genunchii indoiti cand stai pe spate in pat inlaturi mare parte din presiunea asupra coloanei, care presiune duce la dureri de spate. Mai potidormi si pe o parte, in pozitie fetala, caz in care e bine sa tii o perna intre genunchi, astfel incat sa nu-ti alunece piciorul in fata, provocand torsiunea soldurilor si cauzand presiune pe coloana.

Gheata

Cea mai buna metoda sa diminuezi substantial o durere de spate acuta, survenita brusc, e sa pui gheata pe zona cu pricina in cel mai scurt timp (1 – 2 ore de la declansarea durerii). Gheata va reduce inflamatia, insa nu o pune direct pe piele, ci infasoar-o intr-un prosop si astfel poti sa si masezi zona cu prosopul plin cu gheata. Tine gheata acolo cate 15 minute la fiecare ora.

Caldura

Dupa o zi sau doua de folosire a ghetii, treci la folosirea caldurii ca sa-ti alini durerea. Intinde-te pe burta si pune compresa fierbinte pe locul dureros. Daca nu ai perna electrica, un sal de lana infasurat bine are aproape acelasi efect. O alta metoda eficienta este sa faci o lunga baie fierbinte sau un dus fierbinte cu presiune maxima. Deoarece apa iti va face si masaj in zona cu probleme.

Intinderea coloanei

Pentru dureri in zona lombara: intinde-te pe jos, pe o suprafata tare si ridica genunchii spre piept. Trage de ei un pic ca sa ii apropii cat maimult de piept. Apoi relaxeaza-te. Repeta miscarea. Un alt exercitiu bun e ca din aceeasi pozitie, cu genunchii ridicati, sa te legeni usor inainte si inapoi. 

Etichete
Comenteaza