Scapă de dureri reumatice cu ingrediente din cămara personală

Scapă de dureri reumatice cu ingrediente din cămara personală

Îţi propunem creme pentru reducerea durerilor şi inflamatiilor articulare sau musculare simplu de făcut acasă.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este un bun antiinflamator dacă este aplicat sub formă de unguent pe zona dureroasă. În acest sens, cercetările efectuate asupra ardeiului ­iute au dovedit că acesta conţine capsaicină, o substanţă foarte utilă în cazul durerilor cronice, cauzate de bolile reumatice. O alifie care conţine ardei iute se poate prepara în casă astfel: se pune un pachet de unt într-o cratiţă şi se lasă pe aragaz până când se topeşte. Atunci se ia recipientul de pe foc, iar untul se toarnă într-un alt vas şi, când este fierbinte, se adaugă cinci linguri de ardei iute măcinat. Se amestecă bine şi se mai fierbe un minut. Unguentul se strecoară şi se păstrează la rece. De trei ori pe săptămână, se ung articulaţiile rigide în caz de artroză şi de gută, masându-se uşor până când alifia pătrunde în piele.    

Piperul cayenne 

Conține capsaicina, substanță care reduce foarte eficient durerea, disconfortul local și inflamația. Tendoanele, ligamentele și oasele își vor reveni, iar durerile vor dispărea complet după o cură mai îndelungată. Efectele sunt uluitoare și rapide, așadar merită să încerci acest remediu.

Scorţişoara

Acestă mirodenie este un antiinflamator şi un calmant al durerilor articulare datorită conţinutului bogat în uleiuri volatile. S-a dovedit că intensificarea durerilor cauzate de artrită sau de gută în sezonul rece poate fi „îmblânzită" cu ajutorul pastei de scorţişoară, care stimulează circulaţia periferică în zona dureroasă şi reduce inflamaţia. Pasta se prepară dintr-un amestec de miere cu scorţişoară (în părţi egale) şi se aplică sub formă de unguent la nivelul articulaţiilor bolnave, după care se acoperă cu un pansament de bumbac. 

 

Comenteaza