A apărut un nou simptom al coronavirusului. Are legătură cu urechile

A apărut un nou simptom al coronavirusului. Are legătură cu urechile
| Foto: profimedia

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns la peste 39.000.000, la nivel global, iar unii dintre pacienți se plâng de noi simptome, necunoscute până acum. Este și cazul unui bărbat care și-a pierdut auzul brusc, la scurt timp după ce a contractat virusul SARS-CoV-2.

Potrivit presei britanice, un bărbat perfect sănătos, în vârstă de 45 de ani, a ajuns la terapie intensivă după ce s-a infectat cu noul coronavirus. La scurt timp după ce s-a internat în spital, acesta s-a plâns că-și pierde auzul urechii drepte. Acesta nu se confruntase anterior cu probleme ale urechilor.

Imunitatea dată de coronavirus nu durează. Ce s-a întâmplat în cazul a doi bolnavi care au contractat din nou virusul SARS CoV-2

Spre deosebire de alți pacienți care rămân fără gust și miros, bărbatul s-a confruntat cu alte simptome, în ciuda faptului că nu avea alte probleme de sănătate decât cele de astm.

Cazul i-a uimit pe medici, însă aceștia au decis să-i administreze un tratament pe bază de steroizi, despre care se crede că ajută la revenirea auzului. În paralel, el a fost tratat pentru coronavirus, fiind pus chiar și pe ventilator timp de 30 de zile.

În cele din urmă, auzul a fost recuperat parțial, iar medicii care l-au îngrijit au pus această problemă medicală pe seama coronavirusului.

Dr. Foteini-Stefania Koumpa, de la University College London și Royal National Throat Nose and Ear Hospital, a declarat că pierderea auzului bărbatului este asociată cu Covid-19.

Persoanele care se vindecă de Covid-19 rămân cu sechele, iar unii dintre supraviețuitori se confruntă simptome bizare.

”În ciuda literaturii considerabile despre Covid-19 și a diferitelor simptome asociate cu virusul, există o lipsă de discuții cu privire la relația dintre Covid-19 și auz. Pierderea auzului și tinitusul sunt simptome care au fost observate la pacienții cu virus Covid-19 și virus gripal, dar nu au fost evidențiate.”, a declarat ea.

Un alt caz privind pierderea auzului a fost raportat în luna aprilie a anului 2020. Oamenii de știință, însă, nu au prea multe informații despre felul în care acționează virusul SARS-CoV-2 în ceea ce privește urechile, fapt pentru care au nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili ce determină, mai exact, pierderea auzului, arată dailystar.co.uk.

Comenteaza