A explodat numărul infecțiilor cu streptococ beta-hemolitic. Avertismentul unui pediatru

A explodat numărul infecțiilor cu streptococ beta-hemolitic. Avertismentul unui pediatru

Numărul infecțiilor cu streptococ beta-hemolitic a crescut mult în ultima perioadă, iar un cunoscut medic pediatru a explicat de ce s-a ajuns în această situație.

Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat că din ce în ce mai mulți copii au fost diagnosticați cu infecție produsă de streptococul beta-hemolitic grup A (GAS) pentru că au renunțat la măsurile împotriva COVID-19.

El a mai spus că numărul infecțiilor cu streptococ beta-hemolitic scăzuse în perioada pandemiei pentru că oamenii erau mai atenți la spălatul mâinilor, dezinfectarea suprafețelor și purtatul măștilor.

„Odată cu renunțarea la măsurile oficiale de minimalizare a riscului de transmisie a virusului SARS-CoV-2, în martie 2022, au revenit „bunele” obiceiuri și aproape nimeni nu a mai respectat setul de indicații de prevenție. Căci, vorba aia, am scăpat de dictatura medicală…”, explică medicul pediatru.

Ce simptome dă scarlatina

El a mai declarat că infecția cu streptococul beta-hemolitic grup A este extrem de periculoasă, dar că au fost găsite câteva tratamente împotriva scarlatinei. Medicul a spus că oamenii trebuie să meargă la consult când apar primele simptome, care sunt extrem de vizibile, și să nu se panicheze.

„Infecția cu GAS este contagioasă si uneori poate evolua foarte grav. În istoria modernă a României există povestea tragică a prințesei (fiica regelui Carol I) ce a murit la 4 ani de scarlatină (...) faimoasa scarlatină este ușor de recunoscut – ea are erupție aspră la palpare, pe piele (mai ales pe corp și foarte rar pe față), ce se descuamează ulterior, febră mare și limbă zmeurie. Întâi apar depozite albicioase. La dispariția progresivă a acestora limba rămâne zmeurie”, a explicat dr. Craiu.

El a reamintit că infecțiile cu GAS sunt foarte frecvente primăvara.

„CONCLUZIE – infecțiile cu GAS (deci și scarlatina) sunt acum, primăvara, foarte frecvente. Si se vindecă după un diagnostic precis și un tratament corect!”, a precizat medicul pe Facebook.

Comenteaza