Foto A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani realizate de Medicover România, a fost inaugurat astăzi în Suceagu, în clădirea fostului Polaris Medical.

Spitalul Medicover și-a deschis porțile și aduce la Cluj unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipă medicală recunoscută la nivel național și o abordare multidisciplinară a afecțiunilor.

Prin reconfigurarea fostului spital, Medicover a realizat până la ora actuală investiții importante în noua structură chirurgicală prin amenajarea blocului operator și a sălilor de operație cu echipamente medicale de ultimă generație, cu obiectivul de a duce calitatea actului medical la cel mai înalt standard.

Actualul spital Medicover, fost Polaris, va continua să le ofere pacienților săi și servicii de recuperare, axate în principal pe recuperarea post-operatorie imediată.

"Ne dorim să aducem pacientului clujean un spital cu standard european"

"Investiţia Medicover în Cluj vine ca și rezultat al potenţialului zonei, dar mai ales ca apropiere de pacient. Ne dorim să aducem pacientului clujean un spital cu standard european, un spital plin de empatie, care se face cu o tehnică medicală de ultimă generație, cu oameni dedicați, cu profesioniști în sănătate.

Alături de dotările tehnice perfomante, ne bucurăm să avem deja formată o echipă de peste 250 de cadre medicale, dintre care peste 50 de medici specialiști și chirurgi, cu o vastă experiență practică națională, internațională și universitară, dispuși să colaboreze pentru a veni cu cele mai potrivite soluții medicale pentru pacienții noștri", a declarat directorul general Medicover România, Florinela Cîrstina.

A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

Spitalul Medicover Cluj este amplasat pe o suprafață de 58.000 de metri pătrați, structurat pe 5 nivele și dispune de 190 de paturi pentru spitalizare continuă, fiind printre cele mai mari unități spitalicești private din zona de nord-vest a țării.

"Actualul Medicover este un vis mai vechi. Am încercat în urmă cu mulţi ani să deschidem un astfel de spital în Cluj"

"Mă bucur să fiu partener al Spitalului Medicover Cluj, un proiect de anvergură și care în mod cert își va lăsa amprenta pozitivă asupra sănătății comunității prin vasta expertiză a medicilor și chirurgilor specialiști, a echipei medicale dedicate, precum și prin dotările tehnice de ultimă generație, devenind astfel chiar un reper de bune practici în sistemul medical privat din România.

Pentru noi, spitalul fost Polaris, actual Medicover, este un vis mai vechi. Noi am încercat în urmă cu mulţi ani să deschidem un astfel de spital în Cluj, dar, abia acum, cu sprijinul grupului Medicover, am reuşit să facem acest pas. Împreună cu colegii mei de la Oradea am hotărât să dăm din experienţa noastră şi din grija faţă de bolnav să dezvoltăm un spital care să poată performa orice tip de intervenții chirurgicale - de la intervenţiile chirurgicale de chirurgie generală, ortopedie, urologie, la chirurgie infantilă, chirurgie robotică - şi ne dorim ca acest spital să rezolve orice patologie chirurgicală.

A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

Încercăm să încheiem un parteneriat cu UMF Cluj pentru a putea pregăti rezidenţi şi studenţi pentru a forma un centru de excelenţă în chirurgia robotică şi nu numai. Dorim ca în acest parteneriat cu spitalul nostru să se facă intervenţii chirurgicale robotice pentru ca tinerii medici chirurgi din România să poată fi acreditaţi în chirurgia robotică. În momentul de faţă, în Europa de Est nu prea există centre de chirurgie robotică acreditate care să poată da competenţe şi acreditări tinerilor specialişti chirurgi și am dori să facem acest lucru la Cluj", a declarat dr. Ovidiu Gogu Cacuci, Spitalul Medicover Cluj.

Medicul a menționat și că o serie de consultații și investigații medicale realizate în spital pot fi decontate de către CAS.

"Am încheiat un contract cu Casa de Asigurări şi mai mulţi pacienţi se pot adresa spitalului nostru. În momentul de față, Casa de Asigurări decontează parțial, dar sunt decontate în totalitate consultații, investigații imagistice, investigații de laborator, chimioterapie, care sunt în programele naționale. Acestea sunt decontate în totalitate, alte servicii sunt decontate parțial", a explicat dr. Ovidiu Gogu Cacuci.

"Avem deja peste 450 de operații din toată patologia. Toți pacienții care au trecut prin spital sunt extrem de mulțumiți de condițiile oferite" 

Chiar dacă inaugurarea noului spital a avut loc astăzi, directorul medical al Medicover Cluj, dr. Radu Tudor Motocu, a declarat că în spital a început să se opereze încă din luna martie.

"Visul nostru mai vechi a devenit realitate, putem să muncim într-un spital adevărat, într-un spital monobloc unde mult ne doream și unde, practic, putem oferi pacientului servicii medicale performante integrate. Pacientul care se adresează spitalului Medicover beneficiază, în primul rând, de consultații în policlinică, poate fi internat și explorat de colegii interniști, radiologi, poate fi operat în echipă multidisciplinară, ceea ce am și făcut deja - e o zi festivă, dar noi am început deja să operăm în data de 14 martie și cu bucurie vă spun că avem deja peste 450 de operații, cu ce s-a operat și astăzi cred că avem 456 de operații efectuate din toată patologia - chirurgie generala, ortopedie și chirurgia oncologică. Au fost efectuate chiar și câteva intervenții majore, intervenții pe care le-am făcut în echipă cu rezultate bune și ne bucurăm pentru asta. Mulțumim pentru infrastructura pe care ne-ați pus-o la dispoziție, astfel încât să putem performa. Toți pacienții care au trecut prin spital sunt extrem de mulțumiți de condițiile oferite. Pe partea de chirurgie robotică, așteptăm să vedem robotul în casa noastră, îl așteptăm cu drag și vrem să continuăm și să dezvoltăm ceea ce este foarte important pentru noi, chirurgii, să reușim să-i învățăm pe tinerii rezidenți ce știm noi mai bine", a declarat Radu Tudor Motocu, director medical Spitalul Medicover Cluj.

A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

Spitalul Medicover Cluj furnizează servicii medicale cu internare continuă în secțiile chirurgicale și de recuperare medicală în peste 24 de specialități clinice în ambulatoriu: obstetrică - ginecologie, cardiologie, dermatologie, ORL, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie etc.
De asemenea, spitalul oferă servicii de imagistică medicală - Computer Tomograf/ Radiologie, dar și un punct de recoltare pentru analize de sânge.

Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților servicii integrate de diagnostic, tratament și îngrijiri la standarde internaționale. Infrastructura modernă, abordarea multidisciplinară și echipa medicală cu vastă experiență asigură cele mai bune practici în domeniul sănătății, totul pentru siguranța și confortul pacientului. Spitalul are 190 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi și 5 paturi destinate însoțitorilor.

A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

Pacienții se pot putea adresa pentru urgențe din categoria specialități medicale și chirurgicale 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, Spitalul Medicover Cluj asigurând linie de gardă în regim permanent.

A fost inaugurat Spitalul Medicover Cluj. Chirurgie la cel mai înalt nivel, recuperare medicală și consultații în peste 24 de specialități

Blocul operator dispune de mai multe săli de operație, dotate la cele mai înalte standarde medicale, iar activitatea de Anestezie și Terapie Intensivă le va oferi pacienților suport și îngrijire post operatorie. Dotările tehnologice moderne vin în sprijinul profesioniștilor care vor efectua intervențiile chirurgicale, tocmai pentru a contribui la siguranța, precizia și calitatea actului medical de care vor beneficia toți pacienții noștri.

În cadrul Spitalului Medicover Cluj vor putea fi efectuate intervenții chirurgicale variate, precum proteze de șold sau reconstrucție ligamente încrucișate din chirurgia ortopedică, sleeve gastric din cadrul chirurgiei bariatrice, îndepărtarea diferitelor tipuri de tumori în chirurgia oncologică urologică, hepatică sau ginecologică, tratamentul polipilor sau rino-sinuzitelor în chirurgia ORL, tratamentul traumatismelor în chirurgia maxilo-facială sau tratamentul herniilor abdominale în chirurgia generală.

Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor facilități moderne:

Baza de tratament beneficiază de aparate de recuperare robotizată și piscină pentru efectuarea de proceduri de hidroterapie, facilitând astfel o recuperare ușoară și rapidă a pacienților.

Pacienții sunt cazați în saloane cu 1, 2 sau 3 paturi. Fiecare salon asigură un confort sporit, fiind prevăzut cu televizor full HD și grup sanitar propriu. Paturile sunt acționate electric, iar o parte dintre grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Pacienții pot servi masa fie în restaurantul unității medicale, fie în salon, în functie de preferință și starea de sănătate.

Aparținătorii veniți în vizită au la dispoziție o parcare generoasă, cafenea și bibliotecă în incinta spitalului.
 

Pentru Contact și programări:  Call Center: 0264-933

Programări online: https://programare.medicover.ro/spital-cluj

Sănătate cu Medicover România, de peste un sfert de secol

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 26 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza