Video A fost lansat Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului

A fost lansat Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului

Entitățile publice și private care fac parte din Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului (CNCC) și-au prezentat principalele obiective într-o conferință de presă organizată la București de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Centrul Naţional de Competenţă în domeniul Cancerului (CNCC) coordonat de prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a fost lansat oficial la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Este primul proiect de anvergură națională care implică în lupta cu această patologie expertiza din zona publică și cea privată.

"Ne confruntăm cu a doua cauză de mortalitate și suferință dintre bolile cronice și netransmisibile și cu o demografie de care trebuie să ținem cont - anii care urmează aduc în zona de risc generații de sute de mii de românce și români care au nevoie de grija noastră. Ce facem, de fapt, aici? Creăm un instrument prin care să operaționalizăm planul de cancer, construim un arhipelag, fiindcă, pe diverse insule - mai mici sau mai mari - de competență stau universități, institute, firme de IT, toate elementele de care avem nevoie pentru a evita ceea ce putem evita, pentru a prelungi supraviețuirea sau a atransforma această boală în una cronică și pentru a îmbunătății calitatea vieții", a declarat prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, coordonatorul proiectului.

O echipă de profesioniști medicali care lucrează împreună pot oferi pacientului cea mai bună îngrijire posibilă, în timp ce oferă, de asemenea, suport și ghidare pacientului și familiei sale - acesta este scopul Centrului National de Competenta in domeniul Cancerului, noul centru inovativ creat prin intermediul unui consortiu condus de către Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca.

Banii vin din PNRR – Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare și proiectul de cercetare are o durata de implementare de 36 luni.

Lansarea Centrului a avut loc în cadrul conferinței „Cercetarea poate elimina cancerul” organizate la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Comenteaza