A început testarea națională pentru COVID. Când vom afla exact câți români au trecut prin boală

A început testarea națională pentru COVID. Când vom afla exact câți români au trecut prin boală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seară că a început testarea la nivel naţional care va arăta care este gradul de imunizare a populației din Romania la infecţia cu noul coronavirus.

„A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii spune că trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu virusul "cel puţin un an, doi".

„Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu acest virus, cel puţin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experienţă, dar acesta este anul cel mai important şi în virtutea faptului că ne vom obişnui cu acest virus şi în speranţa unui vaccin anul viitor, şi în contextul în care toţi, chiar dacă e ceva nevăzut, am început să ne obişnuim”, a mai spus Tătaru.

Până miercuri, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.154.228 de teste. De asemenea, 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În prezent, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.926. Totodată, de la începutul pandemiei, în România au decedat 2.269 de persoane depistate cu noul coronavirus.

Comenteaza