A început vaccinarea cu serul AstraZeneca. Peste 1.000 de locuri, încă disponibile la Cluj

A început vaccinarea cu serul AstraZeneca. Peste 1.000 de locuri, încă disponibile la Cluj

A început imunizarea cu vaccinul anti-COVID de la producătorul AstraZeneca în cele 10 cabinete deschise în județul Cluj.

Programarea pentru AstraZeneca a început pe 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie. 

În județul Cluj au fost deschise 10 fluxuri de vaccinare special dedicate pentru imunizarea cu serul de la AstraZeneca - șase funcționează în Cluj-Napoca și câte unul în Florești, Chinteni, Huedin și Mociu. 

Luni, la ora transmiterii știrii, locurile în centrele de vaccinare din Cluj-Napoca erau deja epuizate, însă pe platforma de programare mai erau disponibile în jur de 50 de locuri la centrul din Florești, aproximativ 70 în cel din Chinteni, în timp ce în Huedin și Mociu erau încă libere alte câteva sute.

Înscrierea se adresează doar persoanelor care fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani. În cazul serului de la AstraZeneca, rapelul (cea de-a doua doză) se administrează la 56 de zile de la prima doză.

Programările la vaccinare se pot face prin intermediul platformei electronice, prin medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare vaccinare-covid.gov.ro. Conform CNCAV, până duminică seara, la nivel național, erau programate la vaccinarea cu serul de la AstraZeneca 142.000 de persoane.

Comenteaza