Ai mereu picioarele reci? Ce probleme de sănătate ai putea avea

Ai mereu picioarele reci? Ce probleme de sănătate ai putea avea
| Foto: Medical News Today

Nu doar vremea rece poate să fie singurul motiv pentru care ai mai mereu picioarele "înghețate". Acest lucru poate ascunde unele probleme de sănătate. 

Faptul că mereu ai picioarele reci poate părea o problemă comună şi banală. Însă dacă șosetele călduroase și o temperatură crescută afară sau în încăperea în care te afli nu remediază situația, ar putea fi vorba de alte cauze, scrie The Sun, citat de digi-world.tv.

HIPOTIROIDISM
Hipotiroidismul se instalează când glanda tiroidă nu produce destui hormoni. Dacă simți că îți e frig mai tot timpul și ai picioarele mereu reci, ai putea suferi de hipotiroidism.

SINDROMUL RAYNAUD
Boala Raynaud înseamnă că organismul tău reacționează exagerat la temperaturi scăzute. Ai putea observa că mâinile și picioarele îți amorțesc și sunt reci sloi. Ar putea chiar să-și schimbe culoarea. Dacă observi că extremitățile devin palide sau albăstrui, iar apoi se fac brusc roșii când se încălzesc, ai putea suferi de boala Raynaud.

DIABET
Picioarele reci pot fi o complicație în rândul celor care suferă de diabet.

STRES
În situații foarte stresante, circulația sângelui poate ajunge mai greu la extremitățile corpului, astfel încât degetele de la mâini și de la picioare pot fi reci.

NIVEL RIDICAT DE COLESTEROL
Un nivel ridicat de colesterol poate duce la probleme cu circulația sanguină. Dacă ai picioarele reci, poate fi și din cauza colesterolului care se strânge în vasele de sânge sau din cauza unui episod inflamator în corp.

Comenteaza