Am făcut doza booster. Certificatul COVID se actualizează automat?

Am făcut doza booster. Certificatul COVID se actualizează automat?

Certificatul digital COVID trebuie actualizat după administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Certificatul digital COVID nu se actualizează automat după efectuarea dozei booster, transmit specialiștii RO Vaccinare: "Trebuie să generați un nou certificat din aplicația https://certificat-covid.gov.ro".

Doza de rapel (booster) are rolul de a crește semnificativ nivelul de protecție împotriva COVID-19 după o anumită perioadă de timp.

"Doza de rapel (booster) poate fi administrată persoanelor eligibile în centrele de vaccinare existente și vizibile în platforma de programare (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) sau în cabinetele medicilor de familie.

Persoanele eligibile care doresc să efectueze doza booster se pot programa la vaccinare prin platforma de programare sau se pot prezenta direct în centrul de vaccinare. Dozele pentru rapel (booster) sunt aceleași doze utilizate pentru schema de vaccinare primară. Singura diferență față de schema de vaccinare primară este pentru persoanele care au efectuat 2 doze de Moderna și doresc să le fie administrate același tip de vaccin. În această situație, doza este înjumătățită", mai precizează sursa citată.

Lista centrelor poate fi găsită AICI

În România, pentru doza booster sunt autorizate vaccinurile Comirnaty – Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna și Janssen – Johnson&Johnson.

Recomandarea CNCAV este pentru efectuarea unui vaccin pe bază de ARN mesager - Pfizer sau Moderna, dar se poate administra, la cerere, vaccinul de la Johnson&Johnson, însă doar pentru persoanele care au efectuat același vaccin în schema de vaccinare primară.

Comenteaza