Analizele genetice în cazul copiilor îmbolnăviţi cu E.Coli, finalizate zilele următoare

Analizele genetice în cazul copiilor îmbolnăviţi cu E.Coli, finalizate zilele următoare
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Cadariu Achimaş, a anunţat că, începând de vineri, la Institutul Cantacuzino, se fac analizele genetice care ar trebui să arate dacă există o legătură între tipul de bacterie care a dus la îmbolnăvirea copiilor în Argeş şi E.Coli depistat în alte surse.

"Vorbim în acest moment despre o cultură de E. Coli pe care o analizăm şi pe care o comparăm cu cultura de E-coli de la copilaşi. Se fac analize genetice timp de 5 zile, de vineri, de când a început analiza la Institutul Cantacuzino. Vom avea un răspuns vis-a-vis de aceste două culturi de E.Coli", a declarat ministrul Patriciu Achimaş Cadariu.

Şi premierul Dacian Cioloş anunţase, vineri, că analizele genetice ar trebui să arate dacă există vreo legătură între îmbolnăviri şi brânza de la firma Brădet în care a fost depistată bacteria E.Coli.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze cu privire la criza bebeluşilor din Argeş, ministrul Cadariu a declarat că "s-au respectat de fiecare dată prevederile legale şi toate etapele anchetei epidemiologice şi, ulterior, a identificării sursei".

Totodată, referindu-se la demiterea conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Cadariu a spus că acolo este un Consiliu de Administraţie care trebuie să-şi facă treaba. "Aici membrii noştri solicită aceste lucruri, dar sunt în minoritate. Membrii noştri din Consiliul de Administraţie îşi fac treaba", a mai afirmat Patriciu Cadariu Achimaş.

 

Comenteaza