Foto Anchetă la UPU Cluj: bolnavii în sala de așteptare, asistentele la somn/ "Eeee, dvs o să fiți al 6-lea din familia dvs care va muri"

Anchetă la UPU Cluj: bolnavii  în sala de așteptare, asistentele la somn/ "Eeee, dvs o să fiți al 6-lea din familia dvs care va muri"
| Foto: Facebook/Anyta Cooking
Anchetă la UPU Cluj: bolnavii  în sala de așteptare, asistentele la somn/ "Eeee, dvs o sa fiți al 6-lea din familia dvs care va muri"
Anchetă la UPU Cluj: bolnavii  în sala de așteptare, asistentele la somn/ "Eeee, dvs o sa fiți al 6-lea din familia dvs care va muri"
Anchetă la UPU Cluj: bolnavii  în sala de așteptare, asistentele la somn/ "Eeee, dvs o sa fiți al 6-lea din familia dvs care va muri, de ce vă sp

O femeie a povestit experiența neplăcută pe care a avut-o la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, unde a ajuns cu  soțul ei, care avea o durere în piept. 

Un pacient a avut o experiență neplăcută la UPU Cluj, în acest weekend, când s-a dus în toiul nopții la Urgență pentru o durere în piept. Întâmplarea a fost povestită de soția sa pe pagina de Facebook Anyta Cooking. Cei doi s-au prezentat de urgență la ora 2:00 fiindcă soțul avea o durere în piept. Când au ajuns la UPU, aceștia au văzut cadrele medicale dormind și acuză că au fost ignorați:

„Haideți să vă povestesc despre ce experiență neplăcută am avut la UPU Cluj și să vă arăt cum dormeau angajații de acolo și cât de indeferent au tratat pe toată lumea. (…) Decizia de a ne muta în țară a fost o foarte grea, prima îngrijorare a noastră au fost spitalele din România pentru că știți voi problema mea de sănătate și mi-ați spus de atâtea ori „nu veni că la noi lasă de dorit. ». În această seară la ora 1:30 am plecat cu soțul la urgențe pentru că îl apăsa în piept, la ora 2 am ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Aici am fost întâmpinați de un domn Ciprian și doamna care dormea ​​cu capul pe birou (că na, doar de asta plătim noi impozite), vedeți prima poză”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook Anyta Cooking.

Femeia susține că soțul ei a fost preluat de către medici doar după două ore de așteptare:

„Pe soțul l-au pus pe un scaun într-o sală de așteptare și pe mine în alta. În aceste 2 ore am fiert, de ce trebuie să vedem aroganță, nepăsare din partea cadrelor medicale? Pot înțelege lipsa aparaturilor și condițiile, dar nu nepăsarea și aroganța (...) soțul meu stătea pe scaun fără să fie băgat în seamă de nimeni (…) A fost un moment când pacienții erau singuri . Intrasem să văd cum se simte soțul și ce să văd? Doamna care trebuia să fie la recepție era într-un separat cu o altă asistentă, dormitorul pe un scaun. Vedeți poza 2. Iar pacienții singuri. Rog Ministerul Sănătăţii – România să ia măsuri. (…) Aceasta întâmplare a avut loc în data de 21.08.2022.

Într-un final după ce soțul nu a mai rezistat să aștepte și la abordat pe unul dintre medici a fost preluat. Dupa 2 ore. I-au pus o perfuzie de algocalmin, a fost evaluat de o asistentă și nicidecum de un medic specialist, în interior se bășcăleau și râdeau de pacienți (...), cum să îi spună soțului meu strigâand de pe un scaun ca să audă toată lumea: ¨eee domnule Kerekes dacă nu faceți sport dvs o să fiți al 6-lea din familia dvs care va muri, și de ce vă speriați ața tare?¨, nici macar bunul simț nu a avut să meargă lângăa pat să vorbească civilizat (…) Am ieșit la 5 dimieață din spital, nu era multă lume și soțul a fost ținut 2 ore fără nimic. în sala de așteptare”, a mai povestit femeia.

Aceasta spune că s-a decis să povestească ceea ce s-a întâmplat pentru că așa „poate o să se sesizeze cine trebuie” și că a făcut și reclamație „unde trebuie”.

„PS: Eu nu zic că toate cadrele medicale sunt la fel, dar azi-noapte am avut o experiență foarte neplacută în acest spital. Subliniez din nou, sala de așteptare la urgențe era GOALĂ”, a mai precizat femeia.

Conducerea spitalului cunoaște situația și a demarat o anchetă internă. 

Comenteaza