Apel emoționant de donare de la Cluj. Preot: "Nu m-am gândit niciodată că un astfel de spital poate fi construit chiar de copii"

Apel emoționant de donare de la Cluj. Preot: "Nu m-am gândit niciodată că un astfel de spital poate fi construit chiar de copii"

Preotul Bogdan Chiorean a lansat un aplel la donații pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sf. Nectarie” din Cluj, care se adresează copiilor bolnavi aflați în stadii avansate și terminale. 

Preotul Bogdan Chiorean, manager al Centrului de Ingrijiri Paliative "Sfantul Nectarie" Cluj-Napoca, face un apel către clujeni:

"Nu m-am gândit niciodată că un spital pentru copiii bolnavi aflați în stadii avansate și terminale poate fi construit chiar de copii. Apoi, în contextul în care adulții au timp de polemici după modelul lui Iuda („din banii ăia mai bine se făcea altceva...), lecția copiilor care ajută nemijlocit, pe oricine’ar fi în orișice nevoie, e amuțitoare.

Unii copii și’au donat pușculița, vărsând cu nesaț de fapte bune tot ce aveau în ea, fără să numere înainte. Un fost coleg de liceu, preot și el, a donat toți banii care s’au adunat – ca dar – la botezul unuia dintre copiii lui. Alții au organizat târguri caritabile de Crăciun și de Mărțișor. Nu’i pomenesc nominal, că vreau ca Dumnezeu să’i strige mai apăsat atunci când o fi de citit catalogul celor cu suflet de inocenți.

În primăvara asta vom avea finalizată autorizația de construcție. O bună parte din cărămidă asudă de nerăbdare într’un depozit, la doar câțiva kilometri distanță. Fiți alături de noi la construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, donând 2 euro lunar printr’un sms cu textul JOY la 8845.

La inaugurare, m’aș bucura să fim cu toții acolo! Să ne deghizam în personaje de basm, ca să putem scăpa lacrimi în tihnă prin spatele unor măști vesele. Până la urmă, în situațiile astea e’așa de important să fii prezent. Doar să fii prezent", spune părintele Bogdan Chiorean.

Donații în lei se pot face în contul Asociației „Sfântul Nectarie” Cluj: RO83BTRLRONCRT00C6603105

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului a pus, în octombrie 2022, piatra de temelie a Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, care urmează să fie ridicat pe strada Triajului din Sânnicoară. Centrul va asista pacienții minori cu boli cronice progresive, în diferite stadii ale bolii.

 

Comenteaza