Alin Tișe, apel către Ministerul Sănătății: "Finanțați urgent Centrul Integrat de Transplant de la Cluj!"

Alin Tișe, apel către Ministerul Sănătății: "Finanțați urgent Centrul Integrat de Transplant de la Cluj!"
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj este de părere că actualele condiții în care sunt efectuate operațiile de transplant renal la Cluj-Napoca sunt inadecvate. 

Potrivit liderului forului administrativ județean clujean, dacă se va găsi finanțarea pentru acest esențial proiect și se vor da drumu la lucrări, în doi ani s-ar putea realiza transplanturi într-o casă nouă la Cluj.

Redăm mai jos mesajul integral transmis de șeful CJ Cluj:

Solicit public Ministerului Sănătății, din nou, finanțarea urgentă a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj, acesta fiind un proiect strategic de importanță națională!

Condițiile în care sunt efectuate în prezent operațiile de transplant sunt inadecvate.

Intervențiile chirurgicale și tratamentul pacienților la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca se realizează în spații neautorizate și în condiții neadaptate rigorilor actului medical.

Și din acest motiv, la ICUTR Cluj-Napoca au existat și există cazuri grave de infecții intraspitalicești care sunt greu de controlat și de pe urma cărora pacienții și aparținătorii au mult de suferit.

Ministerul Sănătății, însuși, a constatat, în repetate rânduri, faptul că podul este total inadecvat derulării unui act medical modern, de calitate, în condiții de siguranță. Acest lucru trebuie să înceteze ACUM!

Ministerul Sănătății, cel puțin teoretic, caută soluții pentru un nou sediu al Institutului de Transplant Renal.

Nu mai trebuie să o facă, Consiliul Județean Cluj are deja soluția!

Dacă Ministerul Sănătății ar asigura finanțarea, în doi ani Transplantul ar fi în casă nouă.

Tocmai de aceea, ținând cont de câte vieți ar putea fi salvate suplimentar și câtă suferință ar putea fi, astfel, evitată, solicit finanțarea urgentă a Centrului Integrat de Transplant!

Pacienții care au nevoie de transplant merită din partea Ministerului Sănătății șansa de a fi tratați în condiții de siguranță”, a transmis Alin Tișe.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți, 176 de locuri de parcare și va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc.

Comenteaza