Aproape 1.100 de cazuri cu COVID după rapel. Gheorghiță: Majoritatea au fost forme asimptomatice sau forme uşoare

Aproape 1.100 de cazuri cu COVID după rapel. Gheorghiță: Majoritatea au fost forme asimptomatice sau forme uşoare

Medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că după cea de-a doua doză de vaccin s-au infectat cu noul coronavirus 1.080 de persoane, precizând că majoritatea au fost forme uşoare sau asimptomatici.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că numărul persoanelorinfectate după rapel reprezintă 0,19 la sută din numărul total al celor vaccinaţi cu cele două doze.

"După a doua două circa 1.080 de persoane  ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale", a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.
 
Medicul a precizat că cei infectaţi cu a doua doză au dezvoltat forme uşoare sau erau asimptomatici. 
 
"Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale", a explicat coordonatorul CNCAV.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza