Atenţie la frig! Cum să ne protejăm de gerul extrem

Atenţie la frig! Cum să ne protejăm de gerul extrem

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat câteva metode esenţiale pentru a trece cu bine de temperaturile scăzute din această perioadă.

Doctorul Tudor Ciuhodaru a dat câteva sfaturi în direct la Antena 3 CNN cu privire la ce putem face pentru a nu ne expune pericolelor care apar atunci când este foarte frig afară.

"Ar trebui să ne protejăm de vânt, să evităm deplasările dimineaţa şi seara, când este foarte frig şi să evităm expunerea prelungită la frig, măcar prin repaus de câteva minute, în instituţii publice încălzite, în magazine, acolo unde este puţin mai cald", a spus acesta.

De asemenea medicul recomandă să nu consumăm alcool în această perioadă.

"Mare atenţie - nu consumaţi alcool! Alcoolul nu ne este prieten în această perioadă. Peste 50% din cauzele de hipotermie pe care le-am tratat, au fost pe fondul consumului de alcool. Provoacă vasodilataţie, accentuează pierderea de căldură, ne face să apreciem cu dificultate pericolele", a explicat el.

Totodată medicul atrage atenţia părinţilor să nu îi lase singuri pe cei mici în maşină.

"Atenţie şi la cei mici! Nu îi lăsaţi singuri în maşină pentru că pot fi foarte repede afectaţi de aceste variaţii termice", a punctat medicul.

În plus, specialiștii de sănătate publică recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Comenteaza