Au revenit cozile la Oncologie. Fără distanțare socială / 2 pacienți și 4 cadre medicale, cu COVID-19

Au revenit cozile la Oncologie. Fără distanțare socială / 2 pacienți și 4 cadre medicale, cu COVID-19

La Institutul Oncologic din Cluj-Napoca s-a format o coadă după ce pacienții oncologici, veniţi din mai multe judeţe pentru a-și relua tratamentele, stau în aşteptarea triajului epidemiologic şi a testului pentru Covid-19. 

Aglomerație în această dimineață la Institutul Oncologic unde sute de pacienți veniți la tratament s-au așezat la rând fără să respecte regulile referitoare la distanțarea socială. Pacienții spun că trebuie să stea ore bune la coadă pentru triajul epidemiologic.

„Am venit cu soţia care are o tumoare şi trebuie să facă tratamentul la trei săptămâni. Iar cu o zi înainte trebuie să facă testul COVID. Am stat 3 ore la cortul unde se face testul, iar după o oră ni s-a spus să mergem la alt cort, iar toată lumea s-a îngrămădit dincolo, nu s-a mai respectat nimic, nicio ordine şi nicio distanţă”, a spus un bărbat, potrivit Mediafax.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că problema este cauzată de faptul că la Institutul Oncologic vin sute de persoane pe zi, majoritatea din alte judeţe, care trebuie să intre la triajul epidemiologic. 

„Sunt 500 de pacienți zilnic la IOCN. Trebuie triați și testați înainte de a fi internați și a beneficia de tratament. Sunt pacienți din toată țara, care timp de 2 luni nu au mai beneficiat de tratament de specialitate. Săptămâna trecută au fost 1830 persoane. Din păcate nu pot fi introduși în spital până nu sunt triați și testați conform algoritmului national", a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Triajul este cu atât mai necesar, cu cât săptămâna trecută, în spital au fost depistate șase cazuri cu coronavirus.

"Au fost 2 pozitivi săptămâna trecută, veniți din Rădăuți. Ulterior au mai fost 4 cadre medicale (1 rezident, 2 asistenți și o infirmier[) pozitivi, internați la SCBI. Se testează săptămânal personalul medical”, a explicat Abrudean.

 

Etichete
Comenteaza