Avalanșă de decese COVID la Cluj: peste 60 doar de la începutul anului

Avalanșă de decese COVID la Cluj: peste 60 doar de la începutul anului

Numărul deceselor la Cluj în rândul pacienților depistați cu noul coronavirus a ajuns la 400, iar peste 60 dintre aceștia au pierdut lupta cu boala în ultimele trei săptămâni.

La Cluj numărul deceselor ca urmare a infectării cu noul coronavirus continuă să fie ridicat. Doar de la 1 ianuarie și până în prezent au murit 62 de persoane. 

Din cei 400 de pacienți care au decedat, aproape 300 (293) erau din județul Cluj, iar 40 dintre aceștia au murit doar în ultimele 21 de zile.

În acest moment, în spitalele COVID din Cluj sunt internați 664 de pacienți, din care 630 din județ, iar 79 de persoane se află în stare gravă la Terapie Intensivă.

De la debutul pandemiei și până în prezent, cele mai multe decese ale unor pacienți cu COVID internați la Cluj s-au înregistrat în luna decembrie, când au murit 126 de persoane, adică peste 37% din totalul deceselor de până la finalul anului.

La Cluj primul deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus a fost înregistrat în 26 martie - o femeie în vârstă de 76 de ani, din Huedin, cu comorbidități.

Comenteaza