Avertismentul unui medic despre COVID-19: "Se cronicizează, se transformă într-o boală cronică pulmonară"

Avertismentul unui medic despre COVID-19: "Se cronicizează, se transformă într-o boală cronică pulmonară"

Medicul Andi Radu Agrosoaie, specialist în boli infecţioase, spune că COVID-19 se transformă într-o boală cronică dacă nu este tratată la timp.

Medicul Andi Radu Agrosoaie, specialist în boli infecţioase la Spitalul Municipal din Rădăuţi, avertizează că boala COVID-19 se transformă într-una cronică dacă nu este tratată la timp sau nu este verificat parcursul stării pacientului. Acesta a mărturisit că pacienții ocolesc spitalele, indiferent de afecţiunile pe care le au, potrivit ZF.ro.

„Secţia a fost goală, am avut 25 de paturi pe infecţioase şi nu am avut niciun bolnav. Mai sunt câeva cazuri care apar, dar deşi unii dintre ei vin cu simptome de boală, testele sunt negative, probabil se prezintă târziu. Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală cronică pulmonară, aşa numita ciroză pulmonară. În continuare, este tendinţa de evitare a spitalului, şi alte categorii refuză. (...) Cred că acest virus ne va da de furcă mulţi ani, efectele tardive ale acestor agravări se vor vedea inclusiv în oameni care nu vor mai putea lucra”, a spus medicul Andi Radu Agrosoaie.

Comenteaza