Avetismentul lui Rafila, urmează zile grele. „Se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, mortalitatea să explodeze...”

Avetismentul lui Rafila, urmează zile grele. „Se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, mortalitatea să explodeze...”
| Foto: digi24.ro

Medicul Alexandru Rafila spune că există un pericol ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil. Acesta a avertizat că în decembrie se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi.

Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important, spune medicul Alexandru Rafila în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19. Acesta a avertizat că în decembrie se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi.

 
„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, spune Alexandru Rafila, potrivit stripesurse.ro

El spune că funcționarea sistemului de sănătate publică, care trebuie să gestioneze aproape 10.000 de cazuri pe zi, „lasă de dorit”.

„Nu există practic o coordonare a direcțiilor de sănătate publică, care să poată să identifice toate persoanele infectate, să poată să facă anchetele epidemiologice și să poată identifice și să testeze contacții acestor persoane. Dacă nu reușim acest lucru, atunci infecția va continua să circule în comunitate”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

"Nu vor mai fi locuri în spitale. Cazurile uşoare vor deveni cazuri grave nefiind tratate, cazurile grave vor deveni cazuri critice. O să explodeze moratalitate, se va dubla, se va tripla", a mai afirmat Rafila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza