Bărbatul din Maramureș, primul pacient cu coronavirus internat la Cluj, este tot pozitiv

Bărbatul din Maramureș, primul pacient cu coronavirus internat la Cluj, este tot pozitiv

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase l-au testat din nou pe bărbatul din Maramureș, confirmat cu coronavirus la finalul lunii februarie.

Pacientul cu coronavirus din Maramureș, internat în urmă cu mai bine de trei săptămâni la Cluj-Napoca, a fost retestat, iar rezultatul este tot pozitiv. 

Bărbatul de 45 de ani a fost depistat cu COVID-19 după ce a fost adus în 27 februarie la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, cu suspiciune de infectare cu coronavirus. Acesta a revenit în România pe 25 februarie cu mașina personală, după ce a călătorit în Italia, însă nu în zonele cu risc. Potrivit autorităților, bărbatul ar fi mers la spital în Baia Mare, imediat după ce a intrat în țară pentru că nu se simțea bine.

”Pacientul din Maramureș intră pe 25 februarie în țară, fiind bolnav în Italia, unde se prezintă la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă. Ajunge în România, se prezintă la spital, în Maramureș, este internat la Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, unde primește tratament simptomatic și se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Centrul de Boli Infecțioase Cluj. Astăzi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”, a precizat secretarul de stat, Nelu Tătaru, într-o conferință de presă din 28 februarie.

Bărbatul din Maramureș internat la Cluj și o femeie din Timișoara sunt cazurile 2 și 3 din România, primul fiind cel al bărbatului din Gorj.

Comenteaza