BioNTech a început să lucreze la un vaccin care țintește Omicron

BioNTech a început să lucreze la un vaccin care țintește Omicron
| Foto: Getty Images

BioNTech a început să lucreze la un vaccin împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin împotriva Omicron, noua variantă îngrijorătoare a coronavirusului detectată în Africa de Sud, deși încă nu este clar dacă va trebui să refacă actualul ser contra COVID-19, transmite Reuters.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a precizat BioNTech, într-un comunicat.

"Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou vaccin", a adăugat aceasta.

Varianta Omicron comportă un risc global foarte ridicat de recrudescență, a avertizat luni OMS, în timp ce mai multe țări au raportat cazuri, ceea ce a determinat închiderea imediată a mai multor frontiere.

BioNTech a declarat vineri că așteaptă mai multe date în următoarele două săptămâni pentru a stabili dacă este nevoie de un vaccin specific anti-Omicron.

Totodată, compania Moderna a anunțat că lucrează la adaptarea serului său anti-COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel.
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza