Câini dresați să depisteze infecția cu COVID, pe Aeroportul din Cluj

Câini dresați să depisteze infecția cu COVID, pe Aeroportul din Cluj

Persoanele care vor ajunge în aeroportul din Cluj-Napoca vor fi verificate de câinii antrenați special pentru a detecta infecția cu SARS-CoV-2. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, proiectul pilot în acest sens.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Proiectul se va derula pe o perioadă de 60 zile, începând cu 13 septembrie 2021, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la terminalul „Sosiri”. 

Persoanele infectate cu virusul SARS-Cov-2 ar urma să fie detectate cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române. Un proiect similar s-a desfășurat pe Aeroportul Sibiu, iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea acestuia cu încă 60 de zile.

Conform hotărârii CNSU, pe perioada menționată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Cluj sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza