Când ajung în ţară primele cutii de Molnupiravir

Când ajung în ţară primele cutii de Molnupiravir

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că primele cantităţi de Molnupiravir, medicament cu care sunt trataţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, ar putea să ajungă în ţară până la finalul lunii.

"Deocamdată avem la  dispoziție Remdesivirul, până la sfârşitul lunii vom avea şi primele cantităţi de Molnupiravir, cred, şi la începutul lunii februarie - jumătatea lunii februarie sau mai târziu celălalt antiviral. Noi, pentru o estimare a unui milion de cazuri în România, am considerat că circa 250.000 de pacienţi ar trebui sau să fie beneficiarii unui tratament antiviral ţintit, dar acest tratament antiviral nu se poate administra decât după evaluare medicală", a spus ministrul Sănătății Alexandru Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a subliniat că nu este indicat ca un medicament antiviral să fie administrat oricărei persoane fără o evaluare şi o recomandare, pentru că este un tratament toxic.

"Nu se poate, nu este indicat să fie administrat pur şi simplu oricărei persoane, pentru că este un tratament toxic, nu este un tratament care să poată să fie luat oricând şi oricum și de către oricine. Trebuie evaluare, recomandare medicală şi tratament doar pentru persoanele la care există indicaţie. Eu personal, sincer nu aş lua un antiviral decât dacă aş avea o formă de boală care ar justifica administrarea acelui antiviral", a spus Alexandru Rafila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza