Când va fi introdusă dovada vaccinării, pentru accesul în restaurante, hoteluri sau mall-uri în România?

Când va fi introdusă dovada vaccinării, pentru accesul în restaurante, hoteluri sau mall-uri în România?

Autorităţile ar putea introduce dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall. Măsura a fost introdusă deja în mai multe state europene.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Secretarul de stat în Sănătate, Andrei Baciu, a subliniat, într-o emisiune TV, că măsura introducerii dovezii de vaccinre pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall, este dezbătută în Coaliţie şi va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală.
 
„Ţine de etică şi cum abordez eu o astfel de politică de sănătate publică şi vedem că lucrurile variază de la o ţară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăţi în parte şi de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.(...) Sunt decizii importante, care ne afectează viaţa fiecăruia şi nu am vrea să le comunicăm mai devreme faţă de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informaţii parţiale”, a precizat oficialul, în cadrul unei emisiuni la Aleph News.
 
„Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viaţa fiecăruia dintre noi şi aş vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menţinem seriozitatea şi fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a adăugat secretarul de stat Andrei Baciu. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza