Care sunt simptomele unei tromboze. Gheorghiţă explică în ce situaţie se impune mersul la medic după vaccinare

Care sunt simptomele unei tromboze. Gheorghiţă explică în ce situaţie se impune mersul la medic după vaccinare

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat care sunt simptomele care trebuie să alarmeze o persoană vaccinată că ar putea suferi o tromboză.

În România se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă, a decis joi după-amiază CNCAV, după ce EMA a anunţat că există "o legătură posibilă între vaccinare şi cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut".

Valeriu Gheorghiţă a explicat la ce simptome trebuie să intrăm în alertă şi să mergem la medic, după vaccinare, pentru că riscăm să suferim o tromboză.

"Să monitorizăm fiecare dintre noi aceste semne şi simptome de alarmă. (...). Practic, sunt semnele de care am amintit: o durere importantă de cap care apare la trei zile de la vaccinare şi care persistă şi se accentuează în ciuda unui tratament obişnuit, care se poate asocia cu tulburări de vedere. De asemenea, dureri abdominale importante, persistente, durere în piept, dificultăţi la respiraţie, edeme ale membrelor inferioare, apariţia de pete şi acele pete hemoragice în afara locului de administrare sunt semne de alarmă care pot anunţa un asemenea eveniment trombotic", a spus Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

Coordonatorul CNCAV spune că acestea sunt semne comune cu toate evenimentele trombotice, care au sau nu legătură cu vaccinarea.

Comenteaza