Cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpul pacienților decedați?

Cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpul pacienților decedați?
| Foto: sciencesetavenir.fr

Virusul SARS-CoV-2 rezistă până la cinci zile în corpul pacienților decedați, au descoperit cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, după ce au efectuat mai multe autopsii. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Annals of Internal Medicine, potrivit site-ului Science et Avenir.

Prezența virusului în corpul pacienților decedați a mai fost demonstrată, însă acest studiu este cel mai detaliat de până acum, chiar dacă are la bază doar 12 autopsii. 

Vârsta medie a decedaților este de 73 de ani, iar medicii legiști de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, Germania, au folosit un scaner performant pentru analiza țaesuturilor, dar și teste PCR pentru detectarea prezenței virusului.

Pe lângă identificarea cauzei morții - cheaguri de sânge în plămâni, care au dus la embolism pulmonar - medicii au găsit RNA de SARS-CoV-2 în plămânii tuturor pacienților.

De asemenea, virusul a fost identificat și în alte organe: faringe, inimă, ficat, rinichi. La unu din patru pacienți, a fost detectat RNA viral în creier și în vene din picior. Studiul nu a putut determina însă dacă virusul găsit este infecțios, scrie Digi24.

Comenteaza