Câte doze din lotul ABV2856 de la AstraZeneca s-au administrat la Cluj

Câte doze din lotul ABV2856 de la AstraZeneca s-au administrat la Cluj

Comitetul naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat că peste 77.000 de doze de ser din lotul cu probleme de la AstraZeneca au fost folosite deja în România, fiind rămase neutilizate peste 4.200 de doze.

România a retras 4.257 de doze de vaccin AstraZeneca, rămase din lotul ABV2856 care a ajuns în România. 
Acestea fac parte dintr-un lot de 81.600 de doze, care a fost primit de România în data de 7 februarie. Dintre acestea, au fost utilizate 77.049 de doze, care au fost distribuite în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. 

În centrele de vaccinare din județul Cluj au fost distribuite și administrate aproape 10.000 de doze din acest lot.

"Au fost în total 9.910 doze din acel lot în tot județul Cluj. În momentul de față nu mai există", a precizat, vineri, prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd.

Joi seara, CNCAV a transmis că toate dozele rămase neutilizate din lotul ABV2856 vor fi retrase, iar procesul de vaccinare va continua, astfel că persoanele care au făcut deja prima doză cu vaccin AstraZeneca, indiferent din ce lot ar proveni, au asigurat rapelul. 

Comenteaza