Câte teste COVID se fac zilnic la Cluj

Câte teste COVID se fac zilnic la Cluj

După noul record de infectări de astăzi, Clujul e din nou primul în topul județelor cu cele mai multe cazuri zilnice de COVID-19.

Conform ultimei raportări INSP, în Cluj au fost depistate, în ultimele 24 de ore, 343 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2. Este un nou record al pandemiei, dar și un vârf al infectărilor la nivel național între județe.

Pe de altă parte, se știe că numărul cazurilor nou depistate este legat și de numărul de testări. Astfel, în ultimele 24 de ore, la Cluj au fost prelucrate 2.867 de teste, din care 1.221 la cerere. Conform prefectului Mircea Abrudean, acesta este cel mai mare număr de teste efectuate la nivel național, după București.

De altfel, prefectul a afirmat marți că o explicație pentru numărul crescut de cazuri noi zilnice COVID-19 depistate la Cluj ar fi faptul că se fac peste 2.000 de teste zilnic, în timp ce în alte județe numărul testelor e de doar câteva sute pe zi.

”Atunci când ne uităm la numărul de cazuri zilnice depistate la nivelul județului, trebuie să știm și numărul de teste care se realizează zilnic, pentru că, dacă ne comparăm cu alte județe, vom constata că, de fapt, comparăm mere cu pere. Județul Cluj testează 2.500 de oameni pe zi (...). Luăm de exemplu județul Argeș, dat ca exemplu de bună practică și probabil este, acolo se fac 400 de teste pe zi", a spus prefectul Mircea Abrudean, marți, într-o conferință de presă.

 

Comenteaza