Câți adolescenți cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat până acum în România

Câți adolescenți cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat până acum în România

Până luni după-amiază, în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 peste 4.640.000 de persoane.

Preşedintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a pledat marți, în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor, desfăşurată la Palatul Victoria, pentru imunizarea copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, adăugând că acest lucru salvează vieţi.

"Sunt peste 140.000 de copii, adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani inclusiv care au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză până la acest moment. Practic, sunt sub 10% din ceea ce înseamnă populaţie ţintă. Se discută foarte mult despre oportunitatea vaccinării minorilor, grupa de vârstă 12-15 ani, în actuala campanie de vaccinare, nu doar în România, ci la nivel global. Prima întrebare este dacă vaccinarea minorilor salvează sau nu vieţi şi răspunsul este cât se poate de clar: da, salvează vieţi. Chiar dacă riscul minorilor de a face o formă gravă de boală este semnificativ mai mic decât la adult, totuşi avem o rată de deces înregistrată la nivel global de circa două pierderi de vieţi omeneşti la un milion de copii, ceea ce nu ştiu dacă înseamnă mult sau puţin, dar pentru persoana respectivă a fost o mortalitate de 100%", a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță.

"Din datele pe care le avem până acum, sunt 98.134 de minori cu vârste între 12 şi 17 ani care s-au vaccinat, iar dintr-un raport privind dorinţa de vaccinare a elevilor, 45,5 % dintre elevi consideră că este foarte important şi important să se vaccineze", a declarat premierul Florin Cîţu, în cadrul ședinței menționate.

România este prima țară din UE care a demarat imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani imediat după  ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului anti-COVID de la BioNTech - Pfizer pentru această categorie de vârstă. Vaccinul administrat copiilor este cel produs de Pfizer/BioNTech, iar la prezentarea în centrele de vaccinare aceștia trebuie să vină însoțiți de un părinte sau un tutore legal, care își vor da acordul pentru vaccinare.

loading...
Comenteaza