Câți elevi și profesori cu COVID-19 sunt în școlile din Cluj

Câți elevi și profesori cu COVID-19 sunt în școlile din Cluj

Zeci de elevi și cadre didactice au fost depistate cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Cluj, miercuri, numărul cazurilor confirmate în școlile din județ a ajuns la 89. Este vorba de 68 de elevi, din 38 de școli și de 21 cadre didactice din 17 unități. Marți seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis că Liceul Teoretic Victor Babeș Cluj-Napoca, va funcționa în scenariul 3 (roșu).

Decizia vine ca urmare a confirmării a patru cazuri de îmbolnăviri, în trei clase diferite. Conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, la nivelul judeţului, în 10 şcoli cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu), iar 125 de unități au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid.

Ultimul presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

În 288 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Comenteaza