Ce investiţii face Ministerul Sănătăţii, în 2018, la Cluj

Ce investiţii face Ministerul Sănătăţii, în 2018, la Cluj
Peste 30 de spitale din ţară vor fi dotate cu echipamente medicale de imagistică, precum computer tomograf, rezonanţă magnetică nucleară şi sisteme informatice PAC, informează Ministerul Sănătăţii.

Minsiterul Sănătăţii va semna în ianuarie contracte pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a trei centre de radioterapie din ţară, respectiv Spitalul Municipal Oradea, Spitalul Judeţean Craiova şi Institutul Oncologic prof. dr. I. Chiricuţă Cluj Napoca.

În primul trimestru al acesui an este pregătită lansarea de achiziţii pentru: reabilitare buncăr pentru secţia de radioterapie din Institutul Oncologic prof. dr. I. Chiricuţă Cluj Napoca, extinderea şi modernizarea secţiilor UPU din spitalele judeţene Braşov şi Oradea, achiziţia serviciului de asistenţă tehnică privind supervizarea lucrărilor de construcţii pentru toate investiţiile în infrastructură de sănătate incluse în proiect, finanţat de către BIRD, precum şi achiziţia a 100 de autovehicule de transport pacienţi.

De asemenea, în această lună, printr-o finanţare acordată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), a fost lansată procedura de achiziţie pentru 76 de mese de naşteri din 15 maternităţi, iar în luna martie va fi făcută recepţia finală a lucrărilor de la secţia de neonatologie din maternitatea Cluj.

 

Comenteaza