Cele mai bune 5 ceaiuri pentru slăbit şi detoxifiere

Cele mai bune 5 ceaiuri pentru slăbit şi detoxifiere

Dieta cu ceai este bazata pe o multitudine de ceaiuri care ne pot ajuta să slăbim frumos și să devenim mai sănătoși datorită efectului de detoxifiere.

Ceaiul negru are proprietati asemanatoare cu ale ceaiului verde, intensificand metabolismul si favorizand arderea grasimilor. Cercetari recente au demonstrat ca doua dintre substantele prezente in ceaiul negru - teaflavina si tearubigina - se comporta asemanator cu insulina, controland nivelul glicemiei.

Ceaiul de urzica elimina apa acumulata in exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie baut zi de zi pana la doua luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la 1 litru de apa fiarta.

Ceaiul de papadie este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata - 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.

Ceaiul de anghinare ajuta procesul de digestie fiind un excelent tonic hepatic. Se bea timp de o luna cam 2 cani de infuzie de aghinare pe zi. Urmeaza o pauza de doua saptamani dupa care se reia cura.
Ceaiul de urzica este indicat in cura de slabire deoarece are un continut bogat de vitamine si calciu.

Ceaiul verde este considerat de mulţi ca o armă secretă în scăderea în greutate. Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp.

 

Comenteaza