News alert Centrele de vaccinare anti-COVID din Cluj vor fi închise

Centrele de vaccinare anti-COVID din Cluj vor fi închise

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din județ vor fi închise în perioada următoare, imunizarea urmând să fie făcută, în continuare, în cabinetele medicilor de familie.

Vaccinarea împotriva COVID-19 urmează să treacă în sarcina medicilor de familie, iar actualele centre de vaccinare care funcționează la Cluj se vor închide. 

"Campania de vaccinare este, clar, foarte scăzută, se fac doar câteva zeci de doza întâi pe zi la nivelul județului. În prezent mai funcționează 20 de centre de vaccinare. Tendința și dorința - pe care, de altfel, am tecomandat-o încă din vara trecută, este de a trece vaccinarea COVID-19 în Planul Național de Vaccinare, la medicii de familie, așa cum se întâmplă cu alte vaccinuri. Astfel că, cel mai probabil, centrele de vaccinare își vor sista activitatea și vaccinarea va rămâne doar la medicul de familie. Aceasta va fi procedura, așteptăm datele clare, vom vedea cum închidem, în funcție și de programările care mai există în platformă", a declarat Irina Munteanu la ZIUA LIVE.

Deocamdată, persoanele care vor să se vaccineze o pot face încă la cele 20 de centre de vaccinare din județ:

Centrele de vaccinare anti-COVID din Cluj vor fi închise

De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri seara, la Cluj au fost administrate 865.916 de vaccinuri, 381.531 doza I, 326.007 doza II, iar 158.378 de clujeni și-au făcut și doza booster. În ultima zi au fost imunizate doar 122 de persoane, dintre care 14 au făcut prima doză, 27 a doua doză și 81 cea de-a treia doză.

Comenteaza