Centrul de transfuzii de la Cluj scapă de regionalizare

Centrul de transfuzii de la Cluj scapă de regionalizare
Regionalizarea administrativă lasă neschimbate unele instituţii sanitare. Spre exemplu, Centrul Regional de Transfuzii va rămâne în actuala formulă, iar fiecare judeţ va continua să funcţioneze o astfel de instituţie.

Ministerul Sănătăţii (MS) nu vrea sânge. Centrele Regionale de Transfuzii nu vor fi afectate de regionalizarea administrativ teritorială, dau asigurări reprezentanţii MS. Centrul Regional de Transfuzii Cluj va continua să funcţioneze la aceeaşi capacitate. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Centrul ar urma să intre într-o reorganizare care ar presupune 4 concedieri, dar şi transformarea centrului într-unul de care să aparţină toate cele 5 centre din Regiunea de Nord-Vest.

"Pe noi nu ne-a anunţat nimeni în mod oficial. Aşa ar fi normal, logic şi teoretic, Clujul să rămână centru în regiunea de Nord-Vest, dar nu am primit o hârtie oficială", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directoarea Centrului Regional de Transfuzii Cluj, Adriana Sime.

Privitor la concedieri, potrivit reprezentanţilor instituţiei, nu pleacă nimeni. "Noi avem 33 de angajaţi la Centrul de Transfuzii. Nu ne luăm după zvonuri, iar noi nu am primit vreo informare oficială", a completat Sime.

La rândul lor, sindicaliştii Sanitas arată că, deocamdată, nu ar fi vorba despre concedieri. Ba mai mult, la Centrul de Transfuzii ar mai fi nevoie de angajări suplimentare. "Nu e cazul de restructurări, sperăm. Nu am astfel de informaţii despre eventuale concedieri, dar vom ridica şi noi problema deblocării posturilor", a completat liderul de sindicat al Centrului Regional de Transfuzii Cluj, Flavia Coldea.

Oficial, Ministerul de resort susţine că, în schemă, lucrurile vor rămâne la fel ca până acum. "Pe schema de reorganizări existentă, Centrele Regionale de Transfuzii rămân neschimbate. În fiecare judeţ va exista câte un centru", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Centrul de Transfuzii Cluj are zilnic între 60 şi 70 de pacienţi.

Comenteaza