Cetăţean străin, vaccinat anti-COVID într-un centru din țară: "Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Trăiască România!"

Cetăţean străin, vaccinat anti-COVID într-un centru din țară: "Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Trăiască România!"

Un cetățean străin, rezident în România, a reacționat cu entuziasm pe Facebook, după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID în țara noastră.

Bărbatul spune că se bucură că a avut posibilitatea să se programeze pentru vaccinare pe platformă "la fel ca orice cetățean român" și că procedura în centrul de vaccinare de la Periș (Ilfov) s-a desfășurat fără probleme.

"Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Ca rezident străin stabilit în România, mă bucur că am avut posibilitatea să mă programez pe platformă la fel ca orice cetățean român! Centrul de vaccinare este în sala de sport Periș. Totul a mers rapid, echipa medicală este super amabilă, competentă. Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!", a scris Jan-Erik Cardon pe grupul ROVaccinare.

Cetăţenii străini cu drept de şedere în România se pot programa direct în platforma de vaccinare anti-COVID.

"Cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române.Vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare ale cetăţeanului străin, cu număr, serie de paşaport, de pildă", a declarat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, la finalul lunii martie.

Comenteaza