Cherecheș: Avem nevoie de restricții mai severe dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi

Cherecheș: Avem nevoie de restricții mai severe dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi

Profesorul clujean de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș, este de părere că România ar avea nevoie de restricții mai aspre și că doar cei ce nu se pot vaccina din motive medicale ar trebui testați gratuit.

Specialistul în Sănătate Publică spune că cei nevaccinați ar trebui să plătească testarea, cu excepția celor care din motive medicale nu pot fi vaccinați.

"Testare gratis ar trebui să fie, exact cum spunea domnul Nelu Tătaru, doar pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale, pentru că altfel, inevitabil se oferă o alternativă la vaccinare.

Ori testarea gratuită doar prelungește situația în care suntem, în loc să împingă populația către vaccinare care este modalitatea prin care putem să revenim la normalitate cât mai repede", a spus Răzvan Cherecheș la Digi24.

În contextul în care România este codașa Europei la vaccinare, profesorul clujean este de părere că țara noastră ar avea nevoie de măsuri antiepidemice mai aspre și dă exemplul Austriei, care la o rată de vaccinare de 65% a impus lockdown pentru nevaccinați.

"Începând de luni, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1.450 de euro. 

Austria are rata de vaccinare de 65% considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi", a scris Cherecheș pe Facebook.

Comenteaza