China vaccinează anti-COVID de peste o lună

China vaccinează anti-COVID de peste o lună
| Foto: Getty Images

China foloseşte, încă din luna iulie, un vaccin experimental împotriva coronavirusului pe persoanele care lucrează în profesii cu „risc ridicat”. Printre cei care au fost deja vaccinaţi sunt angajaţii din sistemul medical şi inspectori de frontieră, scrie The Guardian

Șeful Comisiei Naționale de Sănătate, Zheng Zhongei a declarat că guvernul a autorizat ”utilizarea de urgență” a vaccinului pentru cadrele medicale și polițiștilor de frontieră. El susține că procedura este una legală și a fost aprobată de urgență de guvern, însă nu a oferit detalii privind acest tratament. Aceasta ar fi prima confirmare a utilizării vaccinurilor de către China în afara studiilor clinice.

„Avem pregătite mai multe măsuri, inclusiv planuri de monitorizare a efectelor secundare, pentru a ne asigura că utilizarea de urgență este bine reglementată și atent monitorizată”, a declarat Zheng.

În luna iunie, guvernul chinez a făcut apel la angajații din companiile de stat care călătoresc mult în străinătate să se ofere voluntari pentru testare. Săptămâna trecută, însă, un avion cu mineri chinezi la bord a fost blocat în Papua Noua Guinee, după ce guvernul local și-a exprimat neîncrederea în legătură cu eficiența vaccinului.

China produce mai multe vaccinuri experimentale, aflate în diverse faze de testare. O serie de teste sunt efectuate în țări ca Emiratele Arabe Unite, Maroc, Brazilia şi Rusia - campanie în care sunt implicați zeci de mii de oameni.

Comenteaza