Cine va fi prima persoană care se va vaccina anti-COVID în România?

Cine va fi prima persoană care se va vaccina anti-COVID în România?

România e pregătită să înceapă campania de vaccinare pe 27 decembrie, ziua comună pentru toate statele UE. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a fost întrebat cine va fi primul român care se va vaccina.

„Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale” care vor primi primele doze de vaccin, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unui interviu, la Digi24.

„Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Medicul a dezvăluit că se lucrează, la nivel european, la realizarea unui conținut unitar de imagine pentru acest moment al demarării campaniei de vaccinare.

"Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În câteva zile ar urma să ajungă în țară primele doze de vaccin, în jur de 10.000 - "tranșa simbolică", iar vaccinarea ar urma să înceapă pe 27 decembrie, data comună pentru UE, cu primele 10 spitale de linia I implicate în lupta împotriva Covid.

Comenteaza