Cîţu: Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem un val 4 cu probleme

Cîţu: Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem un val 4 cu probleme

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că dacă populaţia eligibilă se vaccinează, nu ar trebui să existe un val 4 puternic al infectărilor cu noul coronavirus în România.

"Nu avem niciun motiv să avem un val 4 în România, puternic - s-ar putea să avem un val 4, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici - dar nu ar trebui să avem un val 4 semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm nu avem acest val 4", a afirmat premierul Florin Cîțu, la o şedinţă pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

El a menţionat că, aşa cum a anunţat OMS, varianta Delta a coronavirusului se răspândeşte foarte repede, "este deocamdată cea mai agresivă şi cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinate", scrie News.ro.

"Deci dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val 4 cu probleme, soluţia este simplă, din punctul meu de vedere", a subliniat Florin Cîţu.

El a susţinut că se vede faptul că a funcţionat campania de vaccinare prin numărul scăzut de infectări zilnice.

"Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie", a arătat Cîţu.

Cîţu a menţionat că situaţia din prezent "vine şi din trecut". "Toţi anii aceştia de mesaje anti-vaccinare îi vedem acum în România, dar nu numai, îi vedem în estul Europei", a conchis el.

loading...
Comenteaza