Clinica Pediatrie III din Cluj, renovată GALERIE FOTO

Clinica Pediatrie III din Cluj, renovată GALERIE FOTO
O secție a Clinicii Pediatrie III din Cluj-Napoca a fost renovată și modernizată în acest an prin contribuția unor sponsori şi voluntari, dar şi prin sprijinul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din localitate.

Este vorba de Serviciul de Primire-Internare Pacienţi, care şi-a schimbat complet faţa şi unde totul este nou, de la geamuri şi uşi până la obiecte sanitare şi echipament de lucru (Galerie Foto).

"Participăm astăzi (n.r.-vineri), împreună cu conducerea județului și a Spitalului de Copii, la inaugurarea unei zone a secției noastre, în care se primesc copiii bolnavi. Este vorba de oficiul de primire a copiilor bolnavi. Cu ajutorul unor sponsori am reușit să renovăm această zonă, transformând-o într-un loc mai prietenos, în care copilul să se simtă cât de cât bine", a declarat, vineri, șeful Clinicii, conf.dr. Cornel Vălean.

Şeful Clinicii Pediatrie III a mai spus că în ultimii trei ani a fost inaugurată și secția de Explorări Funcționale Respiratorii și Digestive în cadrul spitalului, precum și alte două secții, cu 45 de paturi, care au fost aduse la standarde moderne de cazare şi dotări cu aparatură medicală.

Clinica de Pediatrie III este secție a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, are 70 de paturi și tratează persoane cu vârste între 0-18 ani care provin din peste 35 de județe și chiar şi din străinătate. Secţia asigură asistenţa medicală, atât pentru situaţii de urgenţă cât şi ambulatoriu, pentru afecţiuni cronice, respiratorii, digestive, cardiovasculare, renale, metabolice şi reumatologice.

La evenimentul de vineri au participat actuali şi foşti angajaţi ai Clinicii Pediatrie III, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi cea a Spitalului de Copii, alături de reprezentanţii sponsorilor şi ai ONG-urilor care s-au implicat în modernizarea spaţiului în care sunt primiţi micuţii pacienţi ai spitalului.

Clinica Pediatrie III, de pe strada Câmpeni din Cluj-Napoca, funcţionează în două pavilioane, dar imobilele sunt revendicate de Parohia Reformată din Ardeal.

 

Comenteaza