Cluj-Napoca, în topul orașelor la incidența COVID. Emil Boc, un nou apel la responsabilitate şi vaccinare

Cluj-Napoca, în topul orașelor la incidența COVID. Emil Boc, un nou apel la responsabilitate şi vaccinare

Primarul Emil Boc a lansat un nou apel către clujeni să se vaccineze anti-COVID şi să respecte regulile impuse - "cu asta putem să ne păstrăm şi sănătatea şi să nu aglomerăm spitalele".

"După cum vedeţi, asistăm la o creştere accelerată a ratei de infectare datorită transmisibilităţii extrem de accelerate a acestei tulpini. (...) Cred că doar responsabilitatea noastră individuală şi colectivă ne poate ajuta să ţinem lucrurile sub control. De aceea fac apel în continuare la clujeni să respecte regulile impuse de autorităţi, oriunde s-ar afla ele şi de către oricine, şi să continue procesul de vaccinare. Cu asta putem să ne păstrăm şi sănătatea şi să nu aglomerăm spitalele", a afirmat Emil Boc.

Primarul a explicat că rata de incidenţă ridicată din Cluj-Napoca are drept cauză şi numărul mare de testări care se fac în municipiu.

"Numărul mare de teste conduce şi la o rată mai ridicată de infectare. Sunt peste 3.500 de teste PCR şi rapide care se fac în Cluj zilnic, cel puţin ieri atâtea s-au făcut, şi de aici este şi rata mare pe care o avem", a spus edilul Clujului.

Miercuri, Cluj-Napoca se situa pe locul doi între municipiile din țară și pe patru între oraşe la rata infectărilor cu SARS-CoV-2, cu o incidenţă de 6,47 cazuri la mia de locuitori. Joi rata infectărilor în municipiu a urcat la 7,14 la mie.

Boc, vaccinat cu trei doze

Boc a anunțat săptămâna trecută că s-a vaccinat cu cea de-a treia doză anti-COVID.

''Azi m-am vaccinat cu Doza 3. Vaccinarea reprezintă cea mai sigură cale pentru protejarea sănătății individule și colective. De asemenea, vaccinarea previne aglomerarea sistemului medical'', a declarat edilul Emil Boc, în 5 ianuarie. 

Comenteaza