Cluj-Napoca, încă un pas spre SCENARIUL GALBEN: Incidența infectărilor a înregistrat o nouă creștere

Cluj-Napoca, încă un pas spre SCENARIUL GALBEN: Incidența infectărilor a înregistrat o nouă creștere

Rata infectărilor cu noul coronavirus a înregistrat, miercuri, o nouă creștere în Cluj-Napoca, iar numărul cazurilor active de COVID-19 a trecut de 700.

Numărul infecțiilor active cu SARS-CoV-2 în Cluj-Napoca a urcat la 708, iar incidența la 2,10 la mia de locuitori. Incidenţa COVID în Cluj-Napoca a depăşit marţi 2 la mie, iar autorităţile se pregătesc, în cazul în care se va menţine la acest nivel, pentru intrarea în scenariul galben, situație în care în municipiu vor fi impuse noi restricții (detalii AICI). 

"Așa cum am procedat în cazul fiecărei unități administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observație de 48 de ore conform HG, iar dacă nici joi nu va scădea (incidența - n.red.) sub 2/1.000, vom convoca CJSU și începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben", a precizat, marți, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Rata infectărilor la nivel de județ a urcat și în județ -  la 1,66 la mie, iar numărul cazurilor active, raportate de DSP Cluj pentru perioada 29 august - 11 septembrie, ajuns la 1.254. Cele mai ridicate incidențe sunt în comuna Cătina - 7,18 la mia de locuitori și în comuna Ploșcoș - 4,82 la mie. 

 

Comenteaza