News alert Cluj-Napoca mai are până la "imunitatea de turmă". Estimare oficială: Sub 20% dintre locuitori sunt vaccinați complet

Cluj-Napoca mai are până la "imunitatea de turmă". Estimare oficială: Sub 20% dintre locuitori sunt vaccinați complet

În jur de 35% din populația municipiului Cluj-Napoca a fost vaccinată deja cu prima doză de vaccin, însă procentul celor complet imunizați nu a ajuns încă la 20%.

Clujul mai are de administrat multe doze de vaccin până să ajungă la o imunizare în masă anti-COVID, adică o rată de vaccinare de 70%. Potrivit prefectului Tasnadi Szilard, la nivelul județului rata de vaccinare cu ambele doze nu depășește 15%, iar în Cluj-Napoca este de aproximativ 19%.

"Între 24 și 28% dintre locuitorii județului au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Procentul celor cu schemă completă de vaccinare (ambele doze - n.red.) este de 12-15%. În municipiul Cluj-Napoca, 30-35% dintre locuitori au primit prima doză și 16-19% ambele doze de vaccin. Datele acestea sunt valabile pentru cetățenii din Județul Cluj care s-au vaccinat la noi în județ. La acest număr se adaugă și persoanele din Județul Cluj care s-au vaccinat în alte județe", a declarat miercuri prefectul Tasnadi Szilard.

În urmă cu două săptămâni, primarul Emil Boc avansa cifre mai optimiste în ceea ce privește procentul clujenilor vaccinați. În ședința Consiliului Local din 21 aprilie, Boc anunța că 125.000 de persoane din Cluj-Napoca s-au vaccinat deja, ceea ce înseamnă un procent de 38,5% din populaţie. 

"Clujul e pe primul loc în România la vaccinare. Am depăşit 30% din populaţia vaccinată. 214.000 de persoane au fost vaccinate în judeţ. Dintre acestea 125.000 sunt din municipiul Cluj-Napoca. Acest lucru arată încă o dată modul în care clujenii au reuşit şi reuşesc să ţină pasul vremurilor şi să facă ceea ce treubuie", a spus primarul Emil Boc.

Până marți seara, în județul Cluj au fost vaccinate împotriva coronavirusului peste 286.000 de persoane, dintre care 99.557 cu ambele doze.

loading...
Comenteaza