Cluj: Peste 850 de specialişti din 18 ţări, la congresul naţional ROMURO şi cel Central European de urologie

Cluj: Peste 850 de specialişti din 18 ţări, la congresul naţional ROMURO şi cel Central European de urologie

Peste 850 de urologi din 18 ţări se vor reuni la Cluj-Napoca, în perioada 10-12 octombrie, la două congrese de specialitate în cadrul cărora vor avea loc şi transmisii în timp real din trei blocuri operatorii, au informat marţi organizatorii celor două evenimente.

Este vorba de Congresul Naţional de Urologie - ROMURO (ediţia 34) şi Congresul Central European de Urologie - CEM (ediţia 18).

"În anul Centenarului Marii Uniri, urologia europeană şi urologia naţională vor bate într-o singură inimă. Cea a Ardealului. Peste 850 de urologi din 18 ţări. Speakeri de top din ţară şi din străinătate. Cele mai noi informaţii şi rezolvări de cazuri complexe din urologia europeană. Sesiune specială de live şi semi live surgery (transmisii în timp real din 3 blocuri operatorii şi 6 intervenţii de chirurgie robotică şi laparoscopică). Zeci de lucrări sub formă de postere moderate, lucrări video, precum şi un număr considerabil de cursuri de specialitate de ultimă oră. Toate acestea vor transforma, pentru trei zile, municipiul Cluj Napoca, în Capitala Europeană a Urologiei", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

La cele două congrese participă specialişti în domeniul urologiei din Austria, Cehia, Croaţia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit, Olanda, Israel, Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi România.

"Congresul Naţional de Urologie ROMURO, eveniment cu participare internaţională, înregistrează, în fiecare an un interes crescut din punct de vedere al cercetării ştiinţifice urologice şi implicit al dezvoltării practicii clinice, anunţându-şi prezenţa şi în 2018, peste 500 de medici urologi, atât din ţară, cât şi din străinătate, ceea ce denotă, cu siguranţă, o continuă şi asiduă preocupare a urologilor români în ceea ce priveşte noile abordări clinice şi ale cercetării ştiinţifice la nivel european", a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, academicianul Ioanel Sinescu.

Conform sursei citate, nivelul ştiinţific ridicat al Congresului ROMURO va fi amplificat şi de prezenţa unor personalităţi ale urologiei europene care vor aduce în prim plan cele mai noi descoperiri şi perspective ştiinţifice din domeniu, printre ele numărându-se prof. Ottavio de Cobelli şi prof. Victor Deliu Matei din Italia (actualităţi în domeniul chirurgiei robotice urologice), Andrei Nadu şi Endre Neulander din Israel (noutăţi în abordarea terapeutică a cancerului renal, respectiv prostatic), Thomas Bschleipfer din Germania (noutăţi interdisciplinare în abordarea incontinenţei urinare).

"În cea de a doua zi a Congresului Naţional al ARU, joi, 11 octombrie, ora 14, manifestarea va atinge cote înalte, prin crearea unui plus de adrenalină ştiinţifică, participanţii urmând să fie conectaţi, în direct, la intervenţii chirurgicale de înaltă ţinută medicală. În acest sens şi în calitate de gazdă, urologii clujeni, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', au organizat o sesiune specială de live surgery prin care, operaţii efectuate la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca vor fi transmise în sala de congres din incinta complexului Grand Hotel Napoca", se mai arată în comunicat.

Vârful evenimentului de la Cluj îl reprezintă organizarea celei de a 18-a ediţii a Congresului Central European de Urologie, la care, celor peste 500 de urologi români li se vor mai adăuga vineri, 12 octombrie, peste 350 de urologi din mai multe ţări.

"Este remarcabil faptul că, în anul Centenarului Marii Uniri, România reuşeşte să realizeze o manifestare medicală atât de amplă şi să unească aici, în inima Ardealului, la Cluj Napoca, peste 850 de cercetători ştiinţifici, profesori şi medici urologi de top, din 18 ţări europene şi am convingerea şi mândria că, urologia românească, superpozabilă celei din ţări dezvoltate din Europa, dar şi din întreaga lume, rămâne, prin valorile sale trecute, actuale şi viitoare, un pilon redutabil în crearea punţilor cercetării ştiinţifice medicale la nivel mondial", a mai spus Ioanel Sinescu. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza