Cluj, printre județele cu cele mai multe cazuri de COVID în ultima săptămână/ Câți clujeni infectați sunt internați

Cluj, printre județele cu cele mai multe cazuri de COVID în ultima săptămână/ Câți clujeni infectați sunt internați

Aproape jumătate dintre cazurile de COVID raportate în săptămâna 19 - 25 februarie s-au înregistrat în București și patru județe, printre care şi Cluj.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 19 - 25 februarie, 43,3% dintre cazurile COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Prahova şi Braşov.

În această perioadă, au fost înregistrate 977 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 13 de decese la pacienţi cu COVID-19.

Potrivit INSP, au fost înregistrate decese în judeţele Tulcea, Bihor, Neamţ, Bistriţa Năsăud şi Constanţa.

Două treimi (66,7%) dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate, relevă raportul săptămânal de supraveghere.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

Conform DSP Cluj, în intervalul 11 - 24 februarie, în județul Cluj erau 144 de cazuri active de boală, dintre care 87 în municipiul Cluj-Napoca.

În perioada menționată, la nivel național erau internați 192 de pacienți cu COVID-19, dintre care 12 la ATI. În spitalele din județul Cluj erau internate 11 persoane, dintre care 2 minori.

Comenteaza