Cluj: Simpozion pe tema urgențelor respiratorii la copii. Participă specialiști din SUA, UK, Elveția, Spania, Slovenia și Ungaria

Cluj: Simpozion pe tema urgențelor respiratorii la copii. Participă specialiști din SUA, UK, Elveția, Spania, Slovenia și Ungaria

Clujul găzduiește săptămâna viitoare, timp de trei zile, cea de-a patra ediție a Simpozionului de Medicină de Urgență și Terapie Intensivă Pediatrică.

Derulată în perioada 27-29 noiembrie 2023, manifestarea de înaltă ținută științifică, organizată de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, alături de Asociația de Studiu Interdisciplinar în domeniul Medicinei de Urgență, va integra prelegeri, activități practice și întâlniri multidisciplinare din domeniul urgențelor respiratorii la copil.

"Evaluarea și tratamentul în urgență a copilului cu semne și simptome respiratorii, rolul imagisticii în evaluare, colaborare multidisciplinară și prioritizarea urgențelor, informare și tehnici de comunicare, incidente și erori în managementul urgențelor respiratorii la copil, sunt doar câteva din subiectele care vor fi discutate pe parcursul evenimentului.

Lectorii invitați sunt din România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Elveția, Spania, Slovenia și Ungaria, iar subiectele abordate se adresează tuturor specialiștilor implicați în îngrijirea copilului bolnav, medici și asistenți medicali", se arată într-o informare a Consiliului Județean Cluj.

Comenteaza